fbpx
featured-image

Google a implementat deja politica Auto Ads pentru toate conturile care utilizează platforma lor de monetizare online numită Google AdSense. Așadar, toate anunțurile / reclamele sunt afișate în mod automat pe website-ul dumneavoastră. Indiferent că sunt pentru versiunea telefoanelor mobile (Responsive), AMP (Accelerated Mobile Pages) sau Desktop, anunțurile sunt afișate automat pe paginile pe care ați plasat codul.

Ce spune Google despre Anunțurile Automate prin AdSense?: „Anunțurile automate sunt acum mai ușor de utilizat și vin cu controale mai bune pentru a personaliza experiența publicitară pentru utilizatorii dumneavoastră. În săptămânile următoare, vom începe actualizarea conturilor AdSense cu noua versiune de reclame Automate”. (Google, 2019)

Așadar reclamele automate vor fi implementate automat chiar și pe conturile de AdSense care nu și-au pus încă codul respectiv și încă folosesc rezoluții personalizate. Reclamele automate selectează automat locurile pentru a afișa anunțurile în funcție de acțiunile pe care le au vizitatorii atunci când vă vizitează site-ul web.

Cum implementați corect reclamele de tipul Google Auto Ads în AMP?

Ceea ce multe persoane pot întâmpina la adăugarea codului pentru AMP în codul sursă a paginii web este eroarea generică din Google Console:

Custom JavaScript is not allowed.

Dacă intrați în contul de Google Console, secțiunea AMP, Pagini cu erori și apăsați pe butonul „Vizualizează sursă”, vă va arăta codul sursă al paginii cu pricina, și următoarea eroare:

<script data-ad-client="ca-pub-7744527155883775" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

7744527155883775 este doar un număr ales la întâmplare pentru exemplul nostru.

Ceea ce trebuie să știți este că adăugarea codului pentru Google AdSense în versiunea AMP a site-ului web nu se face la fel ca și în versiunea pentru Desktop. Așadar nu vom folosi același cod. Vom descrie în continuare pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă seta corect reclamele Adsense și a obține câștiguri și din paginile AMP:

Citește și  Cum să evitați dezactivarea contului AdSense? Câștigați bani lunar din Google AdSense fără să aveți blocat contul

Pasul 1: Copiați și lipiți scriptul următor între etichetele <head> </head> ale site-ului web.

<script async custom-element="amp-auto-ads"
        src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-auto-ads-0.1.js">
</script>

Puteți plasa acest cod HTML chiar și înainte de terminarea etichetei </head>. Acest script încarcă bibliotecile relevante pentru auto-reclamele furnizate de Google.

Pasul 2: Copiați și lipiți următorul cod de anunțuri automate AMP imediat după eticheta <body> pentru paginile unde doriți să se afișeze reclamele:

<amp-auto-ads type="adsense"
        data-ad-client="ca-pub-7744527155883775">
</amp-auto-ads>

Felicitări! Tocmai ați implementat corect reclamele Google AdSense și în paginile AMP ale site-ului web.

Cum afișați reclamele de tipul AdSense în versiunea AMP a site-ului web WordPress?

Pentru WordPress este mult mai ușor să implementați codul de AdSense. Am putea implementa codurile de mai sus în /wp-content/plugins/amp/templates/html-start.php în următoarea ordine:

<head>
	<meta charset="utf-8">
	<meta name="viewport" content="width=device-width,initial-scale=1,minimum-scale=1">
	<?php do_action( 'amp_post_template_head', $this ); ?>
	<style amp-custom>
		<?php $this->load_parts( [ 'style' ] ); ?>
		<?php do_action( 'amp_post_template_css', $this ); ?>
	</style>

	<script async custom-element="amp-auto-ads"
		src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-auto-ads-0.1.js">
	</script>

</head>

<body class="<?php echo esc_attr( $this->get( 'body_class' ) ); ?>">

	<amp-auto-ads type="adsense"
		data-ad-client="ca-pub-7744527155883775">
	</amp-auto-ads>

<?php do_action( 'amp_post_template_body_open', $this ); ?>

Editarea codului prezentat în WordPress pentru versiunea AMP a site-ului web a fost efectuată în modulul AMP https://wordpress.org/plugins/amp/. Vă recomandăm cu încredere să utilizați acest modul în cazul în care nu aveți încă unul care beneficiază de actualizări frecvente.

Acum știți ce trebuie să faceți dacă aveți WordPress sau orice altă platformă web și doriți să implementați codul de Google AdSense și în versiunile AMP ale site-ului web.

NOTĂ: În cazul în care doriți să copiați codul corespunzător site-ului dumneavoastră web intrați în contul de AdSense -> Ads -> Overview -> AMP is on și trebuie să aveți activată opțiunea „Let Google place display ads on your AMP sites”. Dacă o aveți activată urmați instrucțiunile de pe acea pagină și veți ajunge la același rezultat pe care l-am obținut noi mai sus.

Citește și  De ce nu fac bani din AdSense toate blog-urile din România? De ce doar unele blog-uri câștigă foarte mulți bani din Google AdSense?

Dacă aveți întrebări nu ezitați să postați un comentariu.

Alte căutări: codul adsense, cum să adăugați adsense la wordpress, ce este AMP, cum instalez AMP pe site-ul web.


© 2019-2022 DIGITALCLOUDER SERVICES SRL