fbpx
featured-image

Majoritatea producătorilor de conținut (fie articole pe blog) din România care se confruntă cu problema unui număr prea scăzut de vizitatori pe website tind să dea vina pe o grămadă de factori, mai puțin pe ei înșiși. Astăzi vom aborda tema modalităților de promovare a propriului conținut pentru a beneficia de mai mulți vizitatori pe website. Nu vom vorbi despre cheltuirea unor sume de bani pentru promovare, ci despre o modalitate de atrage vizitatori către site-ul tău suficient de accesibilă tuturor proprietarilor de blog-uri din România, anume crearea de conținut.

Care este cea mai bună modalitate de creștere a numărului de vizite pe blog?

Dacă te întrebi în mod frecvent de ce vizitele tale nu cresc niciodată pe blog-ul tău, deși ai câteva articole care ar putea atrage vizitatori, atunci trebuie să-ți redefinești proritățile și nu să rămâi blocat la acea întrebare. Chiar dacă nu ai reclame pe site și ai articole demne de citit, nu ai expunere suficientă. Sună cunoscut?

Cea mai bună modalitate de a crește vizitele oricărui blog la ora actuală este postarea zilnică de articole. Indiferent că ai timp la ora actuală sau nu de acest lucru, trebuie să știi că munca activă care este realizată în mod constant produce întotdeauna rezultate pe termen lung. Dacă dorești să îți crești blog-ul, ai nevoie de postări zilnice. La fel cum clienții nu apar dacă nu-i cauți singur sau dacă nu-ți faci reclamă, nu poți crea vizitatori fără să ai conținut atractiv.

Dorești să ai vizitatori constanți pe website? Atunci este nevoie să postezi articole în mod regulat, fără să găsești scuze sau să-ți definești alte priorități mult mai importante. Lasă de o parte procrastinarea și treci la treabă. Redactează cât de multe articole poți zilnic, indiferent că redactezi un articol, două sau trei. Ai făcut un pas important spre creșterea numărului de vizite pe site-ul tău web.

Presupunând că tu ai un website dedicat temelor IT, implicit tehnologie. Postezi un articol pe lună, iar acela fiind un tutorial despre orice. La un articol postat pe lună tu te aștepți să ai zeci sau mii de vizite pe lună? Eu nu cred acest lucru. Totul constă în cât de mult timp aloci blog-ului respectiv. Dacă dorești ca mai târziu să-l monetizezi și să câștigi bani din AdSense prin intermediul lui sau să vinzi cursuri de dezvoltare personală sau de afaceri, atunci apucă-te de treabă.

Nu posta doar o singură dată pe lună dacă îți dorești vizite

Nu posta doar o singură dată pe lună. Postează în fiecare zi, indiferent cum te simți. Acum nu vă încurajăm să redactați articole dacă vă aflați la pat, iar starea de sănătate nu vă permite. Vorbim doar de cazul blog-urilor cu administratori care nu se ocupă cum se cuvine, vor vizitatori, iar ei nu fac nimic în direcția creșterii numărului de vizite. Cu zece – douăzeci de articole postate pe săptămână îți asiguri audiența că produci conținut de calitate și că vei fi mereu acolo cu o noutate care să-i ajute pe viitor.

Gândește-te că în căutările tale pe internet dai de un website care are peste 1000 de articole publicate la ora actuală și postează constant minim 10 pe săptămână din care ai ce să înveți. Cum compari acel website cu unul care nu are decât un articol pe lună?

Dacă ai convins o bună parte din oameni că ai conținut atractiv pe website, atunci ai realizat cel mai important pas către creșterea numărului de vizite pe care ți-o dorești. Oamenii apreciază articolele tale dacă sunt bine organizate și actualizate la anumite perioade de timp, așa că nu te baza pe faptul că dacă acum scrii un articol și peste 30 de zile încep să îți intre cât mai mulți vizitatori, aceștia vor continua să-l acceseze. Dacă nu va fi actualizat, nu va fi nici la fel de accesat așa cum îți dorești.

Cum vei avea mai multe vizite pe termen lung?

Dacă îți dorești ca vizitatorii să îți ia în considerare accesarea site-ului pe termen lung, atunci nu te opri din crearea de conținut atractiv. Dacă vezi că o pagină are foarte multe accesări, atunci redactează cât mai multe articole despre acea temă și fi sigur că vei avea o creștere mult mai mare a numărului de vizite.

Nu te aștepta la vizite imediate: dacă faci acum un articol, peste 1-2 zile să ai deja vizite pe el. Nu așa funcționează platformele de indexare ale celor de la Google, Bing, Yahoo, Ask și așa mai departe. Depune efort și așteaptă-te să fii răsplătit în viitor pentru munca ta. De exemplu, în aproximativ 4-5 zile Google îți va indexa noile articole postate. Poate și mai repede (1-2 zile chiar) dacă utilizezi un Sitemap în care să se actualizeze automat articolele redactate și cele modificate. Depinde și de cât de repede setezi să-ți acceseze site-ul pentru modificări noi crawlerul celor de la Google, de pildă.

În această direcție recomandăm Yoast SEO pentru WordPress. Beneficiați din plin de caracteristicile acestuia, obțineți mai mulți vizitatori de la motoarele de căutare Google și Bing, atrageți mai mulți vizitatori din social media și creșteți implicarea cititorilor cu ajutorul acestui modul.


Sursă imagine:

© 2019-2022 DIGITALCLOUDER SERVICES SRL